Горяха депото за отпадъци в Русе и нерегламентирано сметище в Ряхово

Пожари на депото за отпадъци в Русе и нерегламентирано сметище в Ряхово вдигнаха на крак огнеборците в почивните дни.

На 13 април, за времето от 07:55 до 09:00 часа, един екип от Втора РСПБЗН е изпратен на в градското сметище в Русе, заради сигнал за пожар. При пристигане на място огнеборците са установили, че горенето е възникнало в камара с отпадъци, като булдозери и челни товарачи са започнали запръстяване. Екипът на пожарната се е включил, за да ограничи развитието на пожара към съседни камари с отпадъци. Същия ден, между 11:28 и 11:43 часа, екип на Първа РСПБЗН е погасил запалени отпадъци в метален контейнер на адрес в гр. Русе, на ул. Черно море. Произшествието е ликвидирано без щети.

Отново в събота, за времето от 12:04 часа до 13:35 часа, пожарникари от РСПБЗН – Сливо поле са реагирали на сигнал за пожар в сметище на адрес в с. Ряхово. Горяло е нерегламентирано сметище в края на селото. Огнеборците са ограничили разпространението на огъня, а тежка техника от кметството е извършила зариване. По-късно вечерта, от 20:02 до 21:20 часа, екип
от РСПБЗН – Сливо поле отново е посетил местопроизшествието, като е установено, че сметището е заринато и няма опасност от разпространение, но тъй като е продължавало да пуши е използвана вода за доизгасяне.

 

Exit mobile version