Горан Благоев:Законът за лустрацията ще пресече корените на олигархията /ВИДЕО/

„Русе е град, който винаги съм възприемал с респект като нашата врата към Европа. Защо тази Европа, в която членуваме от 2007 г., все още е далеч от нас? Ние сме все на опашката, все изоставаме“, заяви при посещението си в Русе кандидатът за президент на Националното обединение на десницата /КОД и „Републиканци за България“ Горан Благоев. Заедно с водача на листата за Русе д-р Йосиф Новаков, лидерите на двете партии д-р Петър Москов и Цветан Цветанов и кандидата за вицепрезидент д-р Ивелина Георгиева те разговаряха с русенци.

Според Горан Благоев причината за изоставането на България е в невъзможността да се преодолее влиянието на бившата Държавна сигурност върху обществото, макар и 30 години след прехода.

„Изключително важно е да се приеме Закон за лустрацията, макар и позакъснял. „Трябва да пресечем възможността бивши агенти на ДС да заемат позиции във всички ешелони на йерархията. С този закон ще пресечем корените на олигархията, зачената с куфарчетата на ДС, и потомците на ДС няма да съсипват съдби. Със Закона за лустрацията ще скъсаме със задкулисието“, заяви Горан Благоев.

Кандидатът за вицепрезидент д-р Ивелина Георгиева сподели, че се включва в кампанията, защото е абсолютно убедена, че ако политиците не могат да намерят пътя, трябва обществото да го намерим. „Ще се опитаме да убедим хората като държавници, а не като политици, да спасим държавата си“, каза д-р Георгиева.

Лидерът на КОД д-р Петър Москов заяви, че промяна може да има, когато ценностното дясно се върне в управлението на България. „Ние сме десни хора, а десният човек знае, че трябват ясни правила, образование и работа, а не някой да ни спасява. Това, че днес отново сме разделени и ни се обяснява, че сме най-зле, не е вярно. Трябва да повярваме в себе си, нямаме нужда от спасители от правила и работещи решения на проблемите“, каза д-р Москов.

Според него „зеленият сертификат“ не решава кризата, а при 20 % ваксинирани унищожава икономиката. Затова Националното обединение на десницата – КОД и „Републиканци за България“, имат план в три точки – силна и смислена информационна кампания за ваксиниране, която да свали страха от хората, отпадане на всички административни ограничения от Нова година и встъпване от страната на държавата във функциите й да организира здравната система така, че да е в служба на пациента.

Лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов се присъедини към становището, че времето за лустрация не е отминало. И припомни, че по времето, когато е бил вътрешен министър, са били предадени 1 млн.единици на бившата ДС на Комисията по досиетата и на Държавния архив. „Като десни хора всичко, което искаме да направим, е да има работещ бизнес и образована нация. Дясното трябва да се върне към автентичността си и да работи в дългосрочен хоризонт. Вярвам, че десният глас ще бъде чут с номер 7 в интегралната бюлетина“, каза Цветанов.

Водачът на листата на Национално обединение на десницата д-р Йосиф Новаков също подчерта, че разделението в момента дава възможност много лесно народът да бъде управляван и манипулиран. Нужно е обединение, в което всеки изслушва другия, и тогава то ще бъде успешно.

Горан Благоев и Ивелина Георгиева заедно лидерите на двете партии и д-р Йосиф Новаков поднесоха и венец на Паметника на свободата, посветен на българските опълченци в Русе. Една от задачите, които Горан Благоев поема пред българското общество, когато стане президент е най-високите и най-почитани да бъдат паметниците на българските герои и будители, а тези на чужди окупационни войски, като Червената армия да бъдат демонтирани.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Exit mobile version