Голямата награда и куп отличия от „Утринна звезда“ спечелиха танцьорите от НУИ

Танцьорите от Националното училище по изкуствата в Русе спечелиха Голямата награда на Националния танцов шампионат „Утринна звезда“, който се проведе в София. Отличието дава право на децата да участват в Международния шампионат „Утринна звезда „-Банско 2020.

Учениците от 2, 6 и 7 клас завоюваха общо 18 награди в различните категории. В „Класически танц“ първите места са за малка група (2 клас), за малка група от 13 до 17 г. и за дуета на Алена Герджикова и Ива Петрова. В същата категория вторите места бяха за формация от 13 до 17 г., за соловото изпълнение на Ива Петрова от 7 клас и за дуетното изпълнение на Ина Кинова и Юлияна Сярова. Трето място имат Алена Герджикова и танците в малка група от 9 до 13 г.. Поощрителни награди получиха Ина Кинова, Юлияна Сярова и Димана Мунева.

В категорията „Характерни танци“ русенските танцьори завоюваха първо място за малка група от 9 до 13 г., второ място за малка група от 13 до 17 г. и трето място за Евангелина Карачорова от 7 клас.

В категорията „Танцово шоу“ балерините и балетистите си осигуриха първо място за малка група (2 клас) и първо място за формация от 13 до 17 г.

Специалната награда за хореография журито присъди на преподавателя д-р Деница Анчева за танца „Буря“.

Exit mobile version