Големи количества стари гуми горяха днес на територията на „Дунавия“

Големи количества излезли от употреба гуми са били запалени днес на територията на Западна промишлена зона в Русе, съобщиха от РИОСВ-Русе. Сигналът е постъпил чрез тел. 112.

При проверка на място експерти на екоинспекцията са установили нерегламентирано изхвърлени отпадъци в три точки на територията на бившия завод „Дунавия“. Два екипа на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“  – Русе са потушили огнището. Не е установен извършителят на деянието.

На нерегламентираното сметище са били намерени битови отпадъци, отпадъчни облицовъчни материали в т. ч. брони и седалки от разкомплектовани  автомобили.

Изхвърлянето, изгарянето и друга форма на нерегламентирано третиране на отпадъци е забранено от Закона за управление на отпадъците. За подобно деяние физическите лица се наказват  със суми от 300 до 1000 лв., а юридическите от 1400 до 4000 лв.

РИОСВ – Русе ще даде предприсание на собственика на имота „Дунавия АД“ АД в несъстоятелност да почисти в срок установените отпадъци.

 

Exit mobile version