Глоджево посрещна вицеолимпийския си шампион Ружди /ВИДЕО/

Стотици жители на Глоджево се събраха снощи на площада в центъра на града, за да посрещнат своя шампион Ружди Ружди. Повечето от тях бяха облечени с тениски с лика на атлета. Сребърният медалист от параолимпийските игри в Токио се прибра в родния си град.

„Чувствам се горд и щастлив. Това означава много за мен, не знам как да благодаря с думи за това посрещане”, сподели Ружди.

Вълнението си не скри и кметът на Община Ветово д-р Мехмед Мехмед, който посрещна Ружди с питка и сол. “Горд съм да стоя до един голям мъж, с едно огромно сърце, който само преди няколко дни ни показа своя устрем и желанието си за победа. Благодаря ти Ружди, че прослави нашето малко градче Глоджево, нашата община Ветово и цяла България. Поклон пред всичко, което вършиш, и караш младите хора да бъдат по-вдъхновени, да се стараят, да се борят и да знаят, че не всичко е даром в този живот. Ти доказа, че човек в каквото и състояние да се намира, може да се изправи и да продължи напред. Най-добре майката на Ружди знае какво му костват тези медали. Специални благодарности за неуморния труд, който тя полага, за да се превърне онова момче в този невероятен мъж, който е гордост за всички нас”,  сподели кметът д-р Мехмед. Той заяви също, че на следващото заседание на Общинския съвет ще предложи Ружди за почетен гражданин на Община Ветово.

“Щастлив съм, че успяхме да спечелим този медал. За мен той означава много – това са лишения, труд, контузии… Но това ме амбицира повече. На следващото състезание, което е световното първенство догодина, ще зе завърна по-добър и ще спечеля златото”, заяви Ружди.

Той коментира, че бразилецът Уолъс Сантош не е спечелил честно златния медал на параолимпийските игри в Токио. Бразилският представител се е движел по време на изпълненията си, с което е събирал по-голяма инерция. Българският параатлет спечели сребърен медал в тласкането на гюле. Ружди постигна резултат от 12, 23 м., като остана след бразилеца Уолъс Сатош, който направи с 40 см. по-добър резултат. Подадената от българския щаб контестация заради начина на изпълнение на опитите на победителя не бе уважена.

Сега на Ружди му предстои период за възстановяване, защото на първенството в Токио той се е сътезавал с контузии в лактите и гърба. След това започва и усилената подготовка за Световното първенство за параатлети догодина.

Exit mobile version