Гласът на „Рейнбоу“ звучи на „Грийн рок фест“ в Русе

Гласът на вечната рок група „Рейнбоу“ Дуги Уайт ще бъде специален гост на 13-ото издание на „Грийн рок фест“ в Русе. Той ще пее на 11 септември на площад „Свобода“.

Шотландската звезда добива популярност с уникалния си глас и като автор на текстове на песни. През годините, освен с музикантите от „Рейнбоу“, Дуги е работил с известни творци като Майкъл Шенкер и Ингви Малмстийн. Бил е член на групите „Ла Пас“, „Миднайт Блу“, „Корнърстоун“, „Емпайър“. През 2009 г. участва като соло вокалист в световното турне на Джон Лорд. Пред феновете в Русе той ще представи богат репертоар, в който ще влязат и едни от най-популярните песни на групите „Рейнбоу“, „Дийп Пърпъл“ и „Уайтснейк“.

Дуги Уайт ще се изяви на сцената на „Грийн рок фест“ заедно с група „Кикимора“ на Николо Коцев, които преди това ще представят едни от най-обичаните си парчета. „Кикимора“ е прогресивна хардрок банда, която създава песните си на български език, базирайки се на корените на класическия рок.

На 12 септември специално за „Грийн рок фест“ в Русе ще се съберат легендите „Фактор“. Групата на Веселин Тодоров повече от 40 години радва феновете на българския рок с незабравими хитове като “Приятели”, “Високото момиче”, “Самотният”, “Главната улица”, “Съседката” и други. Освен в България, групата е популярна в Германия, Австрия, Швейцария и Сърбия.

В унисон с мисията на „Грийн рок фест“ на сцената в Русе ще се изявят още 7 младежки банди. Сред тях е бандата на изгряващата звезда на Хърватия Дино Йелусик.  В програмата ще бъдат включени и групи от Русе и други градове в страната.

Една от тях ще бъде избрана чрез специален конкурс. Условието е групата да изпрати аудио демо запис на своя авторска песен до 31 юли на e-mail: greenrockfest@abv.bg. Още на следващия ден песните ще бъдат публикувани в събитието Green Rock Fest Ruse 2021 във Фейсбук. Песента, събрала най-много харесвания, ще донесе на бандата право на участие и нов видео клип, заснет от екипа на “Арена Медиа” на територията на Русе. Гласуването ще бъде отчетено в 21 ч. на 10 август.

В програмата на тазгодишния фестивал са  предвидени и съпътстващи събития.

Организатори на „Грийн рок фест“ са Община Русе, Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Сдружение „Грийн рок фест“. Той се осъществява с финансовата подкрепа на представители на местния бизнес.

Exit mobile version