ГЕРБ утвърди Десислава Атанасова за водач в Русе, вървят варианти за листата

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ утвърди водачите на листи за парламентарните избори на 14 ноември 2021 г.  До утре, 11 октомври, окончателно ще бъдат утвърдени и целите листи във всичките 31 многомандатни избирателни района.

В Русе, както се очакваше, водач е Десислава Атанасова – председател на ПГ на ГЕРБ в 46-ото НС. Тя отново ще бъде начело и на листата на ГЕРБ в Разград.

Въпреки че все още листата за Русенския район не е утвърдена, вече се спрягат имената в първата част на подредбата. Изненади обаче могат да се очакват и в последния момент, както беше на предишните избори с отсъствието от предварително обявената листа на Алисе Муртезова.

Както Русе Медиа писа, и на тези избори Алисе Муртезова е решила да не участва в политическата надпревара за парламента. Така според неофициалната информация на второ място ще бъде проф.Михаил Илиев – общински съветник от гражданската квота, декан на факултет „Електротехника, електроника и автоматика“ в Русенския университет. Това очевидно е политика на партията – да вадят напред хора, които не са членове на ГЕРБ и свързани с научните среди по примера на подкрепения от ГЕРБ кандидат за президент ректор на Софийския университет.

Трети се очаква да е областният координатор на партията в Русе Георги Кръстев, на когото на предишните избори малко не достигна да пренареди листата с преференции.

Четвъртото място е за д-р Цветан Райчинов – управител на ДКЦ-1 и председател на Районната колегия на БЛС в Русе.

На пето място ще бъде представителят на коалиционния партньор СДС – отново това е областният координатор на СДС, бизнесменът Драгомир Драганов.

Exit mobile version