ГЕРБ-СДС регистрираха листата, призовават да не се рушат мостове /ВИДЕО/

Пълна листа от 16 кандидати за депутати регистрира днес ГЕРБ-СДС в Районната избирателна комисия-Русе. В листата присъстват 11 представители на ГЕРБ, четирима души от гражданската квота и един от СДС.

„Тя представлява един знак към русенци за нова енергия, за стабилност, каквато ГЕРБ винаги е гарантирала да отстоява на българската политическа сцена. И сме изключително уверени за предстоящите избори, че ще бъдем на първо място, това е нашата цел и нашата борба. Предходните избори бяха може би най-трудните за нашата партия, бяхме поставени под и до ъгъла, и нашата цел беше да удържим на всички удари, да покажем, че сме един жив организъм, който се развива, който е много силен и оттук нататък трябва само да надграждаме. Но нашата най-голяма задача след приключването на тези избори и съставянето на парламента е да седнем на масата с другите парламентарни партии и трябва да спрем да рушим мостове“, каза областният координатор на ГЕРБ-Русе Георги Кръстев.

Той подчерта, че трябва да се възстанови нормалният диалог, защото това е жизнено важно и нужно в период на всякакви кризи. „Нужно е едно стабилно управление, което да направи максимално бързо стъпки за излизане от тези кризи. ГЕРБ е доказала, че може да се справя с кризи, поема отговорност и  това ще бъде нашата мисия в следващия парламент“, каза още Кръстев.

Водачът на листата Десислава Атанасова заяви, че за нея да представлява Русе е изключителна отговорност. „За мен Русе е градът, в който започнаха и професионалната ми, и политическата ми кариера. Тук съм родила сина си, тук съм го отгледала. Отговорност е да застана начело на тази листа, защото си давам сметка, че сега изискванията към водача и екипа зад него ще бъдат доста по-големи, особено свързани с очакванията на хората за съставяне на правителство. Има спешна нужда от политическо лидерство, от диалог, от компромиси, ако се налага, но в името на една цел – България и българите. Темите, по които ще работим, са ежедневието на всеки българския гражданин – икономика, енергетика, здравеопазване, образование. Това са националните приоритети, по които всяка една партия трябва да има тези, които да защитава“, каза Атанасова.

Тя призова водачите на останалите листи на публичен дебат за приоритетите и решаване на проблемите на Русе и областта. И призова отново за диалог с ГЕРБ. „Без системна голяма политическа сила за всички стана ясно, че те може да има стабилно правителство и ако трябва да се върне нормалността в политиката и добрият тон, и все пак да се запазят някакви отношения между хората дори, то трябва да има диалог. Ние нямаме врагове, имаме опоненти“, каза още Десислава Атанасова.

Ето и листата на ГЕРБ-СДС:

1.Десислава Атанасова

2.проф.Михаил Илиев

3.Георги Кръстев

4.д-р Цветан Райчинов

5.Драгомир Драганов – СДС

6.Андреан Райков

7.Кремена Славова

8.Валентин Колев

9.Евгени Игнатов

10.Красимир Костадинов

11.Мирослав Залев

12.Екатерина Иванова

13.Светослав Самуилов

14.Емил Кьостебеков

15.Иван Трифонов

16.Теодор Тодоров

Exit mobile version