ГЕРБ очаква отговор от кмета за обществената поръчка за чистотата в Русе

Общинските съветници от ГЕРБ-Русе очакват отговор от кмета Пенчо Милков по въпроса за обществената поръчка за чистотата в Русе. В изказване на последната сесия на Общинския съвет темата бе поставена от зам.-председателя на групата на ГЕРБ Наталия Кръстева, но от администрацията не направиха коментар.

За да има официален отговор, Наталия Кръстева ще зададе отново въпроса си като официално питане към кмета. В изказването си тя припомни, че многобройните проблеми, които се поставят с питания от групата на ГЕРБ, са свързани със сигнали на граждани. Освен скъпия ток, който общината купува в продължение на три месеца заради непроведена обществена поръчка, сега на дневен ред е обществената поръчка, свързана с чистотата на Русе.

„Последните няколко дни сме свидетели на ежедневни валежи от дъжд, които показаха ясно един от основните проблеми на Русе през последните месеци – чистотата. Русенци станаха свидетели на кални улици и затлачени шахти, наводнения като в същото време бяха „обвинени“ от администрацията, че сами са затлачили шахтите… цитирам: „Констатирани са и умишлени действия от граждани и фирми, които изхвърлят отпадъци, окосена трева и други материали върху отводнителните съоръжения по главните пътни артерии“.

Г-н Милков,

-Редно ли е да обвинявате гражданите в умишлени дейности, когато собствената Ви къща не е подредена?

-Изтекла ли е обществената поръчка за чистотата и кога?

-Защо обявената нова е изтеглена?

-Кой чисти града в момента и на какво основание? Ако е с анекс – това законно ли е?

-Защо допълнителното споразумение за почистване на шахтите е сключено чак от 1 юни? Когато заваляха дъждовете ли се сетихте, че шахтите трябва да се чистят?“, заяви в изказването си Наталия Кръстева.

ГЕРБ очакват да получат яснота по този важен проблем в най-скоро време.

Exit mobile version