В Червен: Хванаха 30-годишен с матрици за фалшиви монети, имал и оръжия /СНИМКИ/

30-годишен мъж от село Червен е задържан, след като при специализирана операция в дома му са били открити фалшиви монети и матрици за изработката им. При претърсването полицията е намерила общо 957 готови неистински монети от 1 лев, 2 евро и 5 швейцарски франка, както и 16 заготовки за изливане на монети. При предприетите допълнителни огледи на същия адрес и на още един в село Червен са намерени и иззети голямо количество боеприпаси, както и огнестрелни оръжия.

30-годишният мъж е задържан от служителите на МВР и е привлечен като обвиняем, а с прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа.

Операцията, която е проведена в края на миналата седмица под надзора на Окръжна прокуратура- Русе, е била с участието на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и от Специализираното тактическо звено към ОД на МВР-Русе, съвместно с техни колеги от ТС БОП-Русе, Разград.

Под ръководството и надзора на прокуратурата работата по документирането на цялостната престъпна дейност продължава, както и издирването на други лица, съпричастни към извършените престъпления.

Exit mobile version