В УМБАЛ „Канев“ са се родили почти равен брой момчета и момичета

573 момченца и 560 момиченца са се родили през изминалата 2020 г. в Акушево-гинекологичния комплекс към УМБАЛ „Канев“-Русе, отчетоха в навечерието на Бабинден от болницата. Това е с 50 бебета по-малко в сравнение с 2019 г., което е част от общата тенденция за намаляваща раждаемост в България.

Броят на преминалите пациентки в структура Родилно е 1949, като 7 от тях са чужди гражданки, а 22 семейни двойки са се възползвалит възможността да съхранят стволови клетки на своите деца.

Във връзка с пандемичната обстановка в отделение „Акушерство и гинекология” е била  обособена изолационна структура за лечение на  бременни, родилки и гинекологично болни с Covid 19. През нея са преминали 50 пациентки с доказано заболяване.

Отделение ”Неонатология”, което е с трето ниво на компетентност от медицинския стандарт по „Неонатология”, е приело 1128 новородени от УМБАЛ „Канев” АД и 19 от други болници. Преживялото дете с най-ниско тегло – 700 грама, е Мерт, а дете с най-високо тегло- 4,700 кг, е Ангел.

В Акушеро–гинекологичния комплекс на УМБАЛ „Канев” АД се осъществява 24-часово наблюдение на пациентките и новородените деца.

Exit mobile version