В Световния ден на кукления театър: Актьорите от ДКТ-Русе се радват на четири събития

В Световния ден на кукления театър, който се отбелязва на 21 март, трупата на Русенския куклен театър се радва на четири важни събития, които споделя с публиката.

  • Актьорите ще отбележат празника днес със спектакъл – тази вечер ще играят „Много важна приказка“ от 18ч. в салона на Куклен театър – Русе.
  • Точно преди една седмица са започнали репетиции на най-новата постановка за деца „Червената шапчица“. Любимата на поколения малки и пораснали зрители приказка на Шарл Перо ще оживее на русенската сцена в средата на месец април. Билетите са вече в продажба на https://entase.to/Zd . Драматизацията е на Валентин Владимиров-Валяка, а ролите са поверени на актрисите Радинела Тотева, Ивета Маринова и Христина Стоянова. Красивите кукли са дело на Георги и Таня Пасеви, а музиката ще бъде композирана от Станимир Иванов.
  • Тази вечер в Столичен куклен театър ще се състои 13-ата церемония по връчването на наградите СИВИНА. Призът поощрява млади актьори в кукленото изкуство, а сред номинираните са актьорите от Русенския куклен театър Васил Маринов и Христина Стоянова.
  • Спектакълът „Кучето, което…“ по Джани Родари днес става на 1 година.
„Честит празник на всички колеги и почитатели на нашето магично изкуство! Помнете – куклите могат да казват неща, които хората често не могат. Вярвайте в приказките и магията ще бъде вечно жива!“, споделиха от Русенския куклен театър по повод празника.
Exit mobile version