В Русе стартират нови социални услуги – за хора с психически разстройства и с деменция

Старт на две нови социални услуги – грижа за хора с психични разстройства и за страдащи от различни форми на деменция, бе даден в Русе по време на посещението на социалния министър Георги Гьоков. Те ще се помещават в бившия дом „Димитър Басарбовски“, който бе реконструиран цялостно и завършен миналия юли.

С подписания договор между общината и социалното министерство ще започне и приемът на документи за потребители и социални работници за двете най-нови русенски услуги.

„Община Русе е абсолютен първенец в страната по отношение на социалната работа.В Русе предлагаме 47 социални услуги, с които достигаме до близо 5000 нуждаещи се. Използваме облачна платформа за управлението им и иновативни методи на обучение. Това бе уважено и от социалния министър Георги Гьоков и екипа му, които присъстваха на организирания от нас регионален форум за социални политики.

Социални работници и неправителствени организации, които сме ангажирали да се грижат за хората в нужда, обсъдиха с министъра промените в социалното законодателство и възможностите пред тях“, коментира кметът Пенчо Милков.

Exit mobile version