В Русе: Първият учебен ден започна стъпаловидно и с много емоции /ВИДЕО/

Новата учебна година в Русе започна с много емоции за ученици, родители и учители. Заради противоепидемичните мерки тържествата за първия учебен ден бяха организирани стъпаловидно, като в повечето учебни заведения на двора имаше празник за първокласниците, осмокласниците и бъдещите абитуриенти. Различните випуски имаха различен начален час за събиране в класните стаи, за да няма струпване на деца по едно и също време. /Във видеото – откриването на учебната година в СУЕЕ-Русе/

Най-голямо бе вълнението на бъдещите първокласници, които пристъпват за първи път прага на училище, но в една по-необичайна среда. Навсякъде те бяха посрещнати с много топлота от новите си учители, които се надяват, както и всички в сферата на образованието, учебната година да си остане присъствена възможно най-дълго.

Много от училищата посрещнаха 15 септември с обновена материална база, където учители и родители заедно бяха преобразили класните стаи с цветни пана по стените. Така атмосферата в учебните часове ще бъде много по-разчупена и приятна за децата.

Част от учителските колективи призоваха учениците си да не им купуват цветя за 15 септември, а дадат средствата като дарение за каузата на 3-годишната Белослава от Русе, която е на лечение в Турция.

Exit mobile version