В Русе пристигнаха и бюлетините за балотажа в неделя /ВИДЕО/

При засилени мерки за сигурност в Русе пристигнаха бюлетините за предстоящия балотаж за президент и вицепрезидент тази неделя. Доставени бяха общо 209 000 бюлетини, които ще останат под полицейска охрана, докато бъдат разпределени сред осемте общини в региона. Изборите тази неделя ще се проведат изцяло машинно в секциите с над 300 избиратели. В 48 от секциите в областта се предвижда да има и по две машини. Хартиените бюлетини ще се използват в секциите с под 300 души, а в останалите . само при възникване на проблем с електронните устройства. В подвижните секции ще се гласува с хартиени бюлетини. Машините ще бъдат разпределени по секциите в Русенско в събота следобед.

Председателят на РИК-Русе Милена Хинкова информира още, че продължава обработката на избирателните списъци. Общият брой на секциите за региона е 324, като се очаква по традиция да има и допълнителни. На този етап няма проблем с попълването на членове в секционните избирателни комисии, като дори има резервни членове и за ковид-секциите.

Членовете на секционните избирателни комисии от община Русе ще могат да подават данните за откриването и закриването на изборния ден, както и за избирателната активност онлайн на специалната платформа, разработена от РИК-Русе.

 

Exit mobile version