В Русе: Представят музейни образователни помагала за птиците

„ПрилеПтици – нашите летящи приятели“ – музейни образователни помагала“ е презентацията, която ще направят уредникът в отдел „Природа“ на Регионален исторически музей – Русе Красимир Киров и музейните педагози Магдалена Трифонова и Виктория Друмева. Събитието ще се проведе в четвъртък, 02 март, от 18.00 ч. в Историческия музей.

През 2022 г. бяха създадени две учебни музейни помагала „Прилепите – нашите летящи приятели“ и „Миграцията – великото пътешествие на прелетните птици“, които са включени в часовете от образователната програма „Русезнание“ и заниманията „Лято в музея“ на Регионален исторически музей – Русе. Изданията се използват и в инициативи като „Международен ден на мигриращите птици“, „Ден на египетския лешояд“ и „Международна Нощ на прилепите“. Помагалата имат за цел да провокират траен интерес у подрастващите към изучаването и опазването на природата, както и да стимулират и изградят умения за свободно общуване с различните форми на местно наследство.

Помагалата, които ще бъдат представени, са създадени по проект на Сдружение „Приятели на музея“ – „ПрилеПтици – нашите летящи приятели“, който се реализира с помощта на Програма „Култура“ на Община Русе 2022.

Exit mobile version