В Русе: Подобриха рекорд в корабомоделизма на езерото в Лесопарка

Държавният рекорд в „Клас В1“ с корда 0,6мм бе подобрен по време на Държавното първенство по корабомоделен спорт клас „А/В“ за кордови скоростни модели, което се проведе през уикенда на езерото в Лесопарк „Липник“. Автор на рекорда е Седеф Дончев от Пазарджик, който е и един от победителите.

В състезанието се включиха участници от различни възрасти от цялата страна. Първенството бе организирано от Спортен клуб по корабомоделен спорт „змс Иван Маринов“ – Русе и бе под егидата на Община Русе и Българската федерация по корабомоделен спорт.

„Олимпийските спортове са върхът, но нашият спорт, макар че не спада към тях, изисква технически умения на инженерно ниво. При нас идват деца, които се учат да боравят с ръцете и да мислят с главата си.“, каза Христо Йотов, член на „змс Иван Маринов“.

Победителите бяха наградени от зам.-кметът на Русе Димитър Недев. Той сподели, че с общите усилия на общината и на привържениците на корабомоделизма този атрактивен, но позабравен спорт отново радва русенци и гостите на града. Димитър Недев анонсира и предстоящите дейности за облагородяването на района и езерото, което ще осигури по-добри условия за тренировки и състезания за всички водни спортове.

Ето и победителите:

 В категория „Клас А1 – юноши“:

В категория „Клас А2 – мъже“:

В категория „Клас В1 – юноши“:  

В категория „Клас В1 – мъже“:  

 

Exit mobile version