В Русе: Патриотите-ВМРО искат повече пари за улиците в малките населени места

Повече пари за малките населени места предлагат общинските съветници от ПАТРИОТИТЕ-ВМРО Асен Даскалов и Димитър Димитров. В предложение, депозирано днес в Община Русе, съветниците предлагат значително увеличение на средствата, необходими за текущи ремонти на уличната мрежа в малките населени места на общината. До момента сумата е 700 000 лв., а според съветниците тя би могла да бъде завишена до 1,2 млн.лв.

„В бюджетите на Община Русе за 2020 и 2021 г. средствата, планирани в Дейност 606 „Изграждане, ремонт и поддържане на уличната мрежа“ по програма „Малки населени места“ – ремонт на улици, е 700 000 лв. годишно. Колеги, които са били съветници и в предходния мандат на Общински съвет – Русе (2015-2019 г.) ни информираха, че сумата не е променяна от години.

През последните няколко години цените на материалите, необходими за асфалтиране, се покачиха значително. Това означава, че с предвидените средства от 700 000 лв. за извършване на неотложни ремонтни дейности и поддръжка на уличната мрежа в дванадесетте кметства на територията на Община Русе, както и в с. Долно Абланово, всяка година могат да се асфалтират все по-малко квадратни метра от съществуващите пътища“, казват съветниците.

Според Асен Даскалов по-добрата инфраструктура в  малките населени места ще ги направи по-привлекателни не само за местните жители, но ще могат да бъдат привлечени и млади семейства в обезлюдяващи села на територията на Община Русе.

 

Exit mobile version