В Русе: Отварят две детски градини и една ясла за децата на медиците

Областният щаб заседава днес, след като Националният оперативен щаб обяви ограниченията за страната. Във връзка с мерките, които влизат в сила от понеделник, 22 март, бяха взети и две решения.

Едното е свързано с децата на медицинските работници и служителите на РЗИ в Русе. От понеделник ще бъдат отворени три детски заведения –  детската градина към УМБАЛ „Медика“ ще приеме децата на техните медици и на тези от Белодробната болница,  а ясла №16 и детска градина „Слънце“ ще приемат останалите деца на медицински работници и служители на РЗИ – Русе;

От името на областния управител ще бъде изпратено писмо до ръководителя на Логистично-координационния център към ГДПБЗН – МВР, с копие до Министерството на здравеопазването относно недостига в болничните заведения на медикамента „Ремдесивир“, необходим за пълноценното лечение на пациентите с коронавирус.

Отделно със заповед на Регионалната здравна инспекция ще бъде увеличен капацитета на леглата в УМБАЛ „Канев“ АД с 20 % за лечение на пациенти с коронавирус (от 20% на 40%).

 

Exit mobile version