В Русе: Осъдиха на затвор жена и двама мъже за отвличане и секс трафик

След 8 заседания, множество разпитани свидетели и вещи лица, състав на Окръжен съд – Русе призна за виновни 32-годишния Й. И., 52-годишния И. Ц. и 46-годишната А. М. за отвличането на две жени, противозаконното им лишаване от свобода и превеждането им през границата с цел да бъдат използвани за развратни действия.

Тримата подсъдими си набавяли средства чрез трафик на млади жени и други противозаконни дейности. През м.април 2016 г. по-младият мъж се запознал с една от пострадалите Н.Д.и я убедил да проституира в Гърция. С времето жената искала да се откаже, но подсъдимият я биел и заплашвал да продължава.

На 10 юли 2017 г. другите двама подсъдими – мъж и жена, отишли на гости в дома на свекървата на друга потърпевша. Те предложили на младата снаха М.Н. да работи като сервитьорка в Гърция. След категоричния й отказ, двамата със сила я извели от къщата, натикали я в буса си и прибрали мобилния й телефон и личната карта. На следващия ден вече била настанена в общо помещение заедно с Н. Д. в Гърция и заставена да проституира.

Месец по-късно тримата подсъдими и двете пострадали се върнали в България. Н. Д. била пусната да се прибере вкъщи. М. Н. била отведена в дома на подсъдимата А. М., но един ден успяла да избяга и помолила случайно срещнат човек да я закара до нейното село. И двете жени били силно изплашени и затова не сигнализирали органите на реда.

На 20 октомври 2017 г. пострадалата М. Н. била заедно с мъжа си в центъра на селото. Похитителите й дошли с бус, в който натикали жената въпреки съпротивата й. Съпругът съобщил на тел.112, че  жена му е отвлечена, за да проституира. Пострадалата била заключена в стая в къщата на подсъдимите в гр. Сливо поле, откъдето тя успяла да избяга през малко прозорче. Влязла в тото-пункта, казала на намиращите се там свидетели, че не знае къде е и че я е страх, а те сигнализирали в полицията.

Междувременно пострадалата Н. Д. продължила да проституира за подсъдимия Й. И. При поредното връщане в България на 06 март 2020 г. тя поискала да се прибере в дома си, но подсъдимият не се съгласил, настанил я в неговата къща и не й позволявал да излиза. На 27 март жената се свързала по месинджър с майка си и й казала, че я държат насила в гр. Сливо поле, а майката се обадила в полицията.

За извършените от 32-годишния подсъдим Й. И. четири престъпления Окръжен съд – Русе му определи отделни наказания, които бяха групирани и му бе наложено най-тежкото– лишаване от свобода за срок от 9 години при първоначален строг режим и глоба в размер на 30 000 лв.

Подсъдимият И. Ц. е признат за виновен за отвличане и трафик на М. Н. и противозаконно лишаване от свобода на Н. Д. и му е наложено общо наказание 10 години лишаване от свобода и 35 000 лв. глоба.

За извършените от подсъдимата А. М. две престъпления (отвличане и трафик на М. Н.) тя е осъдена на лишаване от свобода за срок от 8 години и глоба в размер на 25 000 лв.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.

Exit mobile version