В Русе: Мъж с нож окървави центъра и строши стъкло в МВР /Видео18+/

Истински екшън се разигра тази сутрин в центъра на Русе малко преди 7 часа. Няколко екипа полицаи задържаха мъж, който е размахвал нож на площада, а преди това е нанесъл щети на сградата на Областната дирекция на МВР.

Малко след 6.30 ч сутринта мъжът е отишъл на пропуска на ОД на МВР и е попитал дали има полицаи в момента. Оттам са му отговорили, че колегите идват на работа малко по-късно, което е предизвикало агресивна реакция. Мъжът е ударил и строшил стъклото и е избягал с кървяща ръка през подлеза в посока центъра, като е оставил по целия път след себе си кървава диря.

Незабавно е било организирано издирването му, като междувременно минувачи около общината с ужас са видели как човек върви по площада с окървавена ръка и кухненски нож. Те са подали веднага сигнал на тел.112.

Мъжът е бил задържан около заведенията „Европа“ и Арт-кафе, където пристигналите рано сутринта на работа служители са изпаднали в шок, когато той се е запътил към тях, размахвайки ножа. При пристигането на полицаите се е предал доброволно, вдигайки ръце, без да оказва съпротива. Действията му в центъра са заснети от камерите от общинското видеонаблюдение.

Засега мъжът е задържан за 24 часа по Закона за МВР, случаят се изяснява от органите на реда.

 

 

 

Exit mobile version