В Русенско: Установиха поредните водачи с алкохол, дрога и без книжка

Полицията в Русе и Сливо поле хвана поредните водачи с алкохол, дрога и без книжка. Вчера служители на Второ РУ и на сектор „Пътна полиция“ са установили 19-годишен, управлявал кола с положителна проба за наркотици. Това е станало около 16:30 часа при проверка на лек автомобил БМВ в района на кръговото кръстовище до бл. „Скъта“ в Русе. 19-годишният водач на лекия автомобил е показал при проверка с техническо средство положителен резултат за употреба на марихуана. Той е бил задържан и конвоиран до болница „Канев“, където е дал проби за изследване. По случая е образувано бързо производство по чл. 343б, ал. 3 от НК.

Отново вчера около 12:55 часа на ул. „Пристанищна“ в Русе служители на Първо РУ са спрели за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 47-годишен мъж. При извършена проба с техническо средство полицаите са установили, че водачът управлява автомобила с концентрация на алкохол в издишания въздух над 1.2 промила. Съставен му е акт и му е издаден талон за медицинско изследване, след което е конвоиран до УМБАЛ „Канев“ в Русе, където е дал проба за изследване. По случая е започнато бързо производство по описа на Първо РУ, по чл. 343б, ал. 1 от НК.

Вчера сутринта около 06:30 часа в гр. Сливо поле на бул. „България“ полицейски екип е спрял за проверка автомобил „Рено Канго“, управляван от 47-годишен мъж. При полицейските действия е установено, че шофьорът е с отнето свидетелство за управление на МПС. Констатираното нарушение е документирано и по случая е започнато бързо производство за престъпление по чл.343в, ал.3 от НК.

Exit mobile version