В Русенско: ИТН взема трети мандат, БСП губи един

Пет партии и коалиции ще си поделят осемте мандата в Русенския избирателен район, показват резултатите от вота на 11 април. Окончателното разпределение официално трябва да бъде обявено от ЦИК до неделя.

„Има такъв народ“ увеличават броя на депутатите си и вместо двама, както бяха на изборите на 4 април, сега в парламента ще имат трима свои представители. Това са Светлин Стоянов и Васил Георгиев, които бяха депутати и в предишното НС, а новото име е Билян Кършовски.

ГЕРБ-СДС запазват двама народни представители. Тук обаче интригата е около имената, тъй като за момента това са водачът Красен Кралев и втората Десислава Атанасова. И двамата обаче могат да изберат дали да влязат от Русе или от другите листи, където участват – Кралев във Варна, а Атанасова в Разград. Ако поне един от тях се оттегли от Русе, влиза третият в листата – представителят на СДС Драгомир Дамянов, който с преференции измести д-р Цветан Райчинов. В другия случай, при който избират Варна и Разград, влиза и четвъртият Николай Братованов.

БСП за България обаче този път губят мандат и в парламента влиза само един депутат – водачът Крум Зарков.

По един мандат ще имат също Демократична България-Обединение в лицето на Стефан Тафров и ДПС с Бюрхан Абазов. Разпределението не дава мандат от Русе на „Изправи се! Мутри вън!“.

 

Exit mobile version