В Русенско: Инспекцията по труда констатира средно на ден по 15 нарушения

Нередовно заплащане, неспазване на работното време и липсата на задължителни застраховки при възникване на трудови злополуки се оказват сред най-честите нарушения от страна на работодателите в Русенско.

Това стана ясно от проведена среща на областния управител Анатоли Станев и неговия заместник Людмил Христов с директора на местната дирекция „Инспекция по труда“ Ирена Николаева и шефа на Регионалната служба по заетостта Драгомир Николов, съобщиха от областна администрация.

През изминалата година направените проверки от Инспекцията по труда са 1244, като констатираните нарушения са 5294. Това означава, че всеки ден се констатират средно по 15 нарушения в региона. Не липсват сигнали за необезопасени изкопи и преносими електрически уреди, както и некоректно попълнени договори в селското стопанство – най-често при прибиране на продукцията от праскови, череши и кайсии. Друг често срещан проблем се оказва неправилното поддържане на картотеки за използваните препарати за растителна защита. Размерът на наложените санкции през изминалата година на некоректните работодатели надхвърля 327 000 лева.

Exit mobile version