В Русенско вървят ударно ремонти на пътищата, чакат се и още

Качеството и напредъка на ремонтите на пътищата в Русенско инспектираха областният управител Галин Григоров и депутатът Искрен Веселинов, който е председател на регионалната комисия в парламента. От областна администрация припомнят, че средствата за ремонт на пътищата в региона са били увеличени близо три пъти за последните няколко години.

Григоров и Веселинов провериха ремонта на пътя Русе-Кубрат, който бе в лошо състояние от 20 години. Те коментираха, че поетапно са рехабилитирани около 70% от пътя между Русе и Велико Търново, а в момента се работи по дългоочакваното изграждане на магистрала Русе-Велико Търново, където е в ход възлагателна процедура за първите два лота.

Сред ремонтите, направени в последната година, са пътищата между Сливо поле и Борисово в посока Черешово, Ветово-Сеново, както и гара Бяла-Ценово. Направен е и ремонт на пътя между Бяла и Копривец.

Вече има изготвен проект за започване на ремонтни дейности на пътя Мечка-Новград-Свищов, а в момента вървят такива дейности по трасето Новград-Джулюница.

Галин Григоров и Искрен Веселинов обсъдиха и бъдещите инфраструктурни приоритети за областта. Сред тях са ремонтът на Дунав мост, за който преди дни от Агенция „Пътна инфраструктура“ стартираха обществена поръчка. В областта ще се работи по пътищата Ценово-Обретеник, третокласния път Русе-Иваново-Две могили-Бяла от км 22+200 до км 51+460, очаква се и основен ремонт на Дъговия мост в Русе.

Exit mobile version