В Русенския университет се проведе ежегодният семинар “2023 Global Village”

В Русенския университет за 15-ти пореден път се проведе ежегодният семинар “2023 GLOBAL VILLAGE” на тема “Международната дейност на катедра Машинознание, Машинни елементи, Инженерна графика и Физика” (ММЕИГ и Физика)”. На него пред студенти и преподаватели бяха представени научната и международната дейности на катедрата и тяхното отражение върху качеството на учебния процес и на преподавателската работа в университета.
Семинарът беше открит от доц. д-р Десислава Атанасова, която поздрави участниците и сподели своите много добри впечатления от предишните семинари, като пожела те стават все по-интересни и по-ползотворни.

Бяха анализирани възможностите за студентите и докторантите в областта на научната и международната дейност, които могат да бъдат осъществени със съдействието на преподаватели от катедра „ММЕИГ и Физика“.

Проф. Антоанета Добрева обобщи международната дейност на катедрата с повече от 20 университета от различни европейски държави. Студенти, участвали в академичен обмен и практика по програмата Еразъм, споделиха впечатления от престоя си в Европейски университети и предприятия.

Семинарът завърши с дискусия и неформални срещи-разговори между студенти и преподаватели.

Exit mobile version