Разпитаха като по филмите румънски полицай под прикритие в съда в Русе

Румънски полицай от звеното за антикорупция бе разпитан в Русенския окръжен съд като по филмите. Мъжът е свидетел по дело за подкуп срещу полицай от „Гранична полиция“-Русе, и е бил под прикритие по време на акцията. Румънският служител на реда е дал показания чрез видеоконферентна връзка, а за да се запази самоличността му гласът му е бил изменен, а лицето скрито.

Делото е образувано по обвинение, че на 17 октомври 2014 г. на ГКПП “Дунав мост“ обвиняемият М. М. , като длъжностно лице, е поискал и приел дар от румънския гражданин Адриан Марку 180 румънски леи и 5 евро, за да му разреши да влезе в България с автомобила си, който бил с временен румънски регистрационен номер.

По време на съдебното заседание са били разпитани двама свидетели – румънски граждани. Първият се е явил лично в залата, а вторият, действал под прикритие с кодово име „Адриан Марку“, се е намирал в Апелативен съд – Букурещ. Разпитът му чрез видеоконферентна връзка е бил в присъствието на съдия, секретар, преводач и служител от антикорупционна дирекция на Румъния. Полицаят е потвърдил дадените в хода на досъдебното производство показания, че подсъдимият му е направил жест да сложи пари в документите, тъй като с регистрационните номера на автомобила му, „Адриан Марку“ е нямал право да напуска територията на Румъния.

Следващото съдебно заседание по делото е насрочено за 16 ноември.

Exit mobile version