В първия ден: Победа и загуба на наш талант на тенис турнира в Русе

В продължение на седмица Русе е домакин на Международния турнир от трета категория на Тенис Европа Prista Cup Ruse 2021. За точки от международната ранглиста се борят общо 99 момчета и момичета до 14 години от 12 държави – Румъния, Словакия, Франция, Македония, Хърватска, Швейцария, Молдова, Русия, Гърция, Люксембург, Великобритания.

Представители от двата русенски тенис клуба са Александър Митев  от Тенис клуб „Приста 2011“ и Александра Антонова от Тенис клуб „Русе“.

Александра излезе два пъти на корта вчера и записа една победа и една загуба. На двойки с Никол Иванова спечелиха срещу румънките Александра Михаела Балалау и Шарлот Фелуск с 6-2, 6-0 и продължават напред в турнира. За съжаление в индивидуалното състезание русенката загуби от румънката Матеа Минкулеску, която я надви с 6-2, 6-3.

Днес в надпреварата се включва и другият русенски представител. Индивидуално Александър Митев излиза срещу румънеца Матя Куруя, а на двойки ще играе с Димитър Кисимов срещу румънската двойка Давид Попа и Стефан Ружина.

Състезанието ще продължи до 9 май. То се провежда на кортовете на ТК „Приста 2011“ при спазване на всички изисквания и протоколи на Тенис Европа във връзка с СOVID-19.

Exit mobile version