В първата си обща изява в Русе „Българските патриоти“ почетоха Ботев

Представители на новата коалиция „Българските патриоти“, обединила ВМРО, ВОЛЯ, НФСБ , поднесоха днес венец и цветя на признателност пред паметта на поета революционер Христо Ботев. На Паметника на свободата в Русе те сведоха глава пред хилядите знайни и незнайни герои, загинали за свободата и независимостта на България.

От ВМРО-Русе отново призовават всички русенци в днешния ден да поднесат цветя пред паметници, паметни плочи или места на памет, свързани с герои или събития от българското възраждане или войните ни за национално обединение, като едновременно с това си направят снимка. Нека при възможност тази снимка бъде качена на 2 юни в някоя социална мрежа (Фейсбук, Инстаграм и др.), придружена с хаштаг #ПомниГероите.

Целта на ВМРО е да се покаже, че българите помнят и уважават онези хиляди знайни и незнайни наши предтечи и ценят високо тяхната саможертва. От офиса на патриотите припомнят, че първите 50 души, които отидат на 3 юни в офиса на организацията, намиращ се улица „Пирот“ 5 , ще получат българското знаме като подарък.

Exit mobile version