В понеделник пръскат срещу комари в община Ветово

На 28 юни, понеделник, ще се извърши наземно пръскане срещу комари на територията на Община Ветово, съобщиха от общинската администрация.  Обработката ще се прави вечерта в периода от 20:00 до 23:30 часа.

Необходимо е гражданите да вземат предпазни мерки по време на третирането – да няма движение по улиците, а прозорците да останат затворени. Пчеларите следва да вземат мерки за опазване на пчелните семейства.

Третирането ще се извърши с препарат „Цитрол 10/4 УЛВ“ и „Килок ЕК“ – карантинният им срок е 24 часа. Продуктите са включени в списъка на разрешените за предлагане на пазара продукти за растителна защита, регистрирани торове и подобрители на почвата и/или в регистъра за ветеринарномедицински препарати. Извършена е селективност на използваните препарати според вредителя, съобразен с климатичните особености за периода, начина на приложение, както и с оглед опазването на околната среда.

За изпълнител на пръскането е определена съгласно сключен Договор от 25.02.2021 г. фирма „Дезинсекционна станция ХЕИ“ ЕООД.

Exit mobile version