В помощ на уязвимите: В Бяла – безплатни тестове, в Русе – маски и дезинфектанти

Безплатни антигенни тестове ще ползват социално слабите и пенсионерите от община Бяла. Те са осигурени от общината и МБАЛ „Юлия Вревска“, като общият им брой засега е 400. За изследването лицето трябва да е насочено или от личен лекар или от лекар – специалист.

Тестовете се извършват всеки ден от 06.00 часа до 22.00 часа в кабинет № 1 в двора на болницата, а времето за отчитане на резултата – около 15 минути. От болницата апелират гражданите да спазват дистанция и носят маски при изчакване за вземане на проба и резултата от изследването.

В Русе пък раздават дезинфектанти и лични предпазни средства на социално слаби хора. Те са предназначени за 655 жители на цялата Русенска област и се даряват чрез доброволците на БЧК.

Кампанията е предназначена за хора, които са уязвими от пандемията от COVID-19. Нуждаещите се получават хигиенни пакети, които съдържат дезинфекционни препарати, лични предпазни средства, както и хранителен пакет от 17 кг, който би стигнал на домакинството за около 2 седмици.

Списъкът със социално слабите лица, които не се ползват от друга помощ на БЧК, е предоставен от Агенцията за социално подпомагане. Инициативата е част от програма „Дейности в отговор на COVID-19 в България“, изпълнявана от БЧК.

 

Exit mobile version