В община Ветово ще пръскат срещу кестенов молец и срещу бълхи и кърлежи

Община Ветово уведомява населението, че на 18.05.2023 г. от 06:00 до 08:00 ч. сутринта ще се проведе наземно третиране на кестенови насаждения на територията на гр. Ветово. Третирането се извършва срещу вредител кестенов молец.

Препаратът, който ще бъде използван, е „Димилин 48 СК“. Карантинният срок е 24 часа, като по това време трябва да се избягва досег с третираните площи. При неблагоприятни метеорологични условия обработката ще се отложи за следващия подходящ работен ден.

Препаратите, с които ще се извършва третирането са специално създадени за третирането на урбанизирани територии и е безвреден за хора и животни.

На 19 май 2023 г. (петък) на територията на община Ветово ще се извърши дезакаризация на зелени площи срещу бълхи и кърлежи с препарати „Айкън 10 КС” със стартов час – 06:00 ч., както следва:

Изпълнителят ще постави информационни листове в обработените места, уведомяващи за пръскането и карантинния срок.

От Общинска администрация – Ветово умоляват гражданите да спазват дадените инструкции за изтичане на карантинния срок, в който не е препоръчително да се влиза в обработените зелени площи, с оглед тяхната безопасност. Лицата, отглеждащи пчелни семейства в района на предстоящите обработки, да ограничат полета на пчелите в указания по-горе период.

 

Exit mobile version