В неделя: Теодор ще преплува благотворително езерото Липник за деца с увреждания

24-годишният русенец, който извади Богоявленския кръст три пъти, ще ползва само едната си ръка

24-годишният русенец Теодор Цветков се впуска в поредната си благотворителна акция в помощ на деца в нужда. В неделя от 9 часа той ще преплува езерото Липник, като ще измине 10 км във водата само с една ръка. Каузата му е да подпомогне фондация „Александър Русев“ за изграждане на водно рехабилитационен комплекс за деца с увреждания, а даренията ще се събират на място в специална урна.

Теодор е познат на русенци с голямото си сърце и любовта си към плуването. През миналата година той отново плува благотворително в езерото, за да събере средства за рехабилитацията на 3-годишната Мартина Танева от Банско, изпаднала в кома след поглъщане на желатинова капсула. За него да подпомага деца с увреждания или заболявания е кауза и тъй като е треньор по плуване, използва уменията си в името на благотворителността. Следи активно социалните мрежи и групите за хора, които имат нужда от помощ. Работи като доброволец във фондация „Александър Русев“, където с плуването помага благотворително за рехабилитация на деца с увреждания.

Младият мъж е вадил три пъти Богоявленския кръст – два пъти от Дунава през 2016 и 2018 г. и един път от река Вардар в Македония, отново през 2018 г. Той посвети успеха си на всички хора с увреждания. „Това ми е мечтата – искам да помогна на хората и трябва да разберат повече хора, че трябва да си помагаме един на друг“, казва Теодор Цветков.

 

Exit mobile version