В дом „Възраждане“: Заразен е и социален асистент, почина 78-годишна обитателка

Нов случай на зараза и още един починал обитател има в дома за стари хора „Възраждане“ в Русе. С коронавирус е установена 48-годишна жена, която работи като социален асистент в дома. Тя е изследвана за COVID-19 още на 22 юли, когато резултатът й е бил отрицателен. Последното й посещение в социалното заведение е било на 4 август. Вчера се е наложило отново да се изследва, тъй като е имала  оплаквания, типични за коронавирусната инфекция. Състоянието й е добро и тя е под домашна карантина. Така общият брой на потвърдените случаи с коронавирусна инфекция в засегнатото социално заведение стана 92 души, от които 83 обитатели и девет души персонал. 29 от хората са настанени в лечебни заведения.

В същото време има и нов смъртен случай на обитател на дома. Вчера е починала 78-годишна жена с положителен PCR тест, която е била настанена в Белодробната болница. Жената е имала редица предшестващи заболявания, сред които сърдечна недостатъчност, хипертония и диабет. Това е четвърти смъртен случай на възрастни хора от дома, заразени с коронавирус.

За изминалото денонощие в Русе има още един установен случай – на 29-годишен млад мъж, както и още една починала жена. Тя също е била на 78 години с множество придружаващи заболявания и е била хоспитализирана в Университетска болница „Медика Русе“.

Диагностицираните с COVID-19 в област Русе от началото на пандемията станаха 249, като активните случаи са 136. От тях 49 са на болнично лечение, а другите 87 са под домашна изолация. Броят на излекуваните се е увеличил с още девет души и те вече са 104 души.

 

Exit mobile version