В дом „Възраждане“ вече всички са здрави, в Русе има четири нови случая

79-годишен мъж от дома за стари хора „Възраждане“, който вече е здрав, сложи край на сагата със заразата, която обхвана през лятото социалното заведение. Мъжът е бил на лечение в отделението по инфекциозни болести на Университетска болница „Канев“, като след изписването си е бил оставен под домашна изолация, тъй като все още е имал положителен PCR тест.

Тестът му вече е отрицателен и така излекуваните от коронавирусна инфекция в дома станаха 86 души – 76 обитатели и 10 души от персонала. За съжаление заразата, която порази общо 96 души в социалното заведение, отне живота на 10 възрастни мъже и жени.

За изминалото денонощие на територията на Русенска област са регистрирани четири нови случая на мъже на 20, 24, 42 и 58 години от Русе. В болница е единствено 58-годишният мъж, който е настанен в УМБАЛ „Канев“. За момента той е в стабилно състояние. Останалите трима души са без сериозни оплаквания и са оставени под домашна изолация.

Общо диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 373, като активните случаи са 61. От тях 22-ма са на болнично лечение, а 39 са под домашна изолация.

За изминалите 24 часа има и шестима излекуван пациенти, с което от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 292-ма.

Exit mobile version