В Две могили и Борово остава бедственото положение, община Ветово го отмени

Усложнената зимна обстановка на територията на област Русе се нормализира постепенно. Във всички осем общини от региона продължават възстановителните дейности, като най-усложнена е обстановката в Две могили и Борово, където въведеното бедствено положение остава. Община Ветово отмени бедственото положение, което бе обявено там от 26 ноември.

Към момента все още изцяло без вода е село Обретеник, намиращо се в община Борово. В общината проблеми с водоподаването има и в Екзарх Йосиф. Същевременно в четири населени места от община Борово продължава да има проблеми и с електрозахранването. Това са Обретеник, Екзарх Йосиф, Горно Абланово и Волово.

В Две могили частични проблеми с водоподаването има в Могилино, Пепелина и Помен. Най-усложнена с електроподаването там е обстановката в Широково и Пепелина.

Към момента никъде в региона не се налага намеса от страна на армията. Вчера военните помагаха в община Две могили. Навсякъде продължават дейностите на екипите на Електроразпределение – Север и ВиК за преодоляване на последствията.

По последни данни проблеми с електрозахранването продължава да има в около 15 населени места от региона.

Exit mobile version