В Борово посрещнаха новия стар кмет Валентин Панайотов с пита, мед и менче

Новият стар кмет на Община Борово Валентин Панайотов бе посрещнат от администрацията с пита, мед и менче да му върви по вода. Вчера на тържествено заседание на Общинския съвет той се закле за своя трети пореден мандат начело на общината. Валентин Панайотов от ГЕРБ е първият кмет в Община Борово, който е приключил успешно два пълни мандата и започва трети. Такъв случай няма от 1879 г., показва справка в архивите.

„Желаем му най-вече здраве в личен план, а в служебен – успех в управлението на общината, което никак не е лесна задача, тъй като работата с хората е много трудна, това е  деликатно изкуство, което не всеки може да усвои. Затова през третия мандат пожелаваме на г-н Панайотов да прилага това изкуство по възможно най-добрия начин за просперитета и добруването на населението на община Борово“, пожела председателят на Общинската избирателна комисия Донка Янкова.

Кметът на Борово ще продължи да разчита на досегашния си екип и на зам.-кмета Валерия Борисова. В Общинския съвет той ще работи мнозинство от съветници на ГЕРБ, които имат 7 мандата от общо 13. Останалите места са за Местна коалиция  „БСП за България“ – 4, и ДПС – 2. За председател на Общинския съвет отново бе избран Пламен Симеонов от ГЕРБ.

Кметовете в малките населени места са: с.Екзарх Йосиф – Илия Данев от ГЕРБ, с.Горно Абланово – Кязим Кязимов от ДПС, с.Обретеник – Любка Стоянова от ГЕРБ, с.Батин – Назми Шавков от ДПС, с. Волово – Йордан Велев от ГЕРБ, с. Брестовица – Светла Георгиева от ГЕРБ.

 

Exit mobile version