В Борово връчиха наградите за най-хубаво домашно вино /ГАЛЕРИЯ/

Конкурс за най-добро домашно бяло и червено вино се проведе в Борово по случай празника Трифон Зарезан. Жури в състав – Димитър Бонев, Зарко Ангелов и Светослав Горанов, оцениха най-добрите производители и отличиха победителите.

За най-хубаво червено вино първо място за поредна година спечели Ваню Иванов, второ място – Румяна Дойчева, трето място – Наталия Белчева. Приза за най-добро бяло вино спечели Йовка Николаева. Зам.-кметът Валерия Борисова награди участниците с тематични сувенири.

По традиция и тази година Община Борово и НЧ „Искра 1898” отбелязаха Трифон Зарезан с общоградски празник на виното и лозята. Въпреки лошите метеорологични условия, дъждът не попречи на боровчани да пресъздадат ритуала по зарязване на лозето.

Празникът започна с шествие, което тръгна от Общината към лозето. Старият Цар на лозята Красимир Косев беше посрещнат с хоро, а след зарязването на лозето предаде короната на новия Цар Светослав Горанов. В ритуала взеха участие зам.-кметът на Община Борово Валерия Борисова и председателят на Общинския съвет Пламен Симеонов. В празничната програма се включиха самодейците от Фолклорен танцов състав „Боровски ритми” и Женска певческа група „Боровчанки”.

Тържеството продължи на открито на Градски стадион с музика и танци. За доброто настроение на всички се погрижи оркестър, а накрая се изви и хоро.

Exit mobile version