Въпреки кризата: „Делта Текстил-България“ прави инвестиции и увеличава производството

Интервю с Игал Херетц, прокурист на русенската фирма

Г-н Херетц, въпреки COVID  кризата, ДЕЛТА ТЕКСТИЛ-БЪЛГАРИЯ реализира серия от инвестиции през тази година. Бихте ли ги анонсирали?

Разпространи се мнението, че пандемията постави маски, но и свали маските – т.е. показа истинското лице както на работодателите, така и на служителите. Споделяте ли подобна теза?

– Определено споделям и подкрепям тази теза, голяма част от хората  търпят сериозни финансови последици от COVID  кризата. „Делта Текстил“ като работодател съумя  да се адаптира много бързо и адекватно, за да  може едновременно да запази здравето на служителите си и същевременно да осигури непрекъсваемост и висока производителност. Една от основните ни цели и тогава, и днес е да опазим служителите си не само от заразата, но да опазим и техния екипен дух.

В настоящата обстановка все повече хора и работодатели разбират колко са важни послания като „сигурността на първо място“. И тук се имат предвид не само здравето и безопасността, но и сигурността на редовното, без закъснения, изплащане на възнагражденията, реалното социално осигуряване. Хората, които не са осигурявани на пълното си възнаграждение, бяха ощетени и изпитаха негативите на този модел на заплащане в труден момент. Сигурността включва и стимулиращите механизми – работеща бонусна система, транспорт, ваучери за храна, допълнителна здравна осигуровка и т.н.

Считам, че на пазара остават стабилни компании, които могат да предложат сигурна и дългосрочна работа на служителите си. „Делта Текстил“ като компания доказа и продължава да се стреми да осигурява безопасна среда на работа и подсигурява всички необходими мерки за сигурност и благоденствие на служителите си.

Какви бизнес и житейски уроци научихме от Covid кризата?

„Очаквай най-доброто, но се готви и за най-лошото“ – гласи една стара максима. Това е общовалидно както за обществото, така и за всеки от нас персонално. В предизвикателния период, през който минаваме, е изключително важно да реагираме не емоционално, а рационално, като не спираме да търсим нови решения. Оптимистично погледнато, надявам се да извлечем и позитиви от тази криза – да бъдем по-силни, да бъдем по-близки, дори и спазвайки социална дистанция, уверено да приемаме новите предизвикателства, които да бъдат трамплин, а не препятствие пред нас.

 

 

Exit mobile version