Въпреки акциите: Дрогирани и пияни продължават да сядат зад волана

Въпреки постоянните акции и проверки на полицията, продължават случаите с водачи, които сядат зад волана след употреба на наркотици или алкохол.

На 7 октомври около 17:15 часа на бул. „Липник“, преди кръстовището с ул. „Никола Петков“, екип на пътна полиция е спрял за проверка лек автомобил „Рено“. Водач е бил 40-годишен мъж от гр. Русе. Той е изпробван с технически средства за употреба на алкохол и на наркотици, като тестът за наркотици е дал положителен резултат за амфетамин. На мъжа е съставен акт и издаден талон за изследване, но той е отказал да даде проби за анализ. Случаят е документиран и материалите предадени на разследващ полицай, който е започнал бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

Срещу други двама водачи са започнати бързи производства за шофиране в нетрезво състояние. Двамата са заловени от ветовските полицаи – единият на 9 октомври на главния път I-2, зад волана на „Голф“ и с проба от 1.99 промила, установена след химичен анализ, а другият с „Опел Фронтера“ в с. Смирненски на 8 октомври около 21:50 часа – с концентрация от 1.38 промила, също установени след химическа експертиза. Заведените производства са за престъпления по чл.343б, ал.1 от НК.

 

Exit mobile version