Възстановяват шадравана до пазарчето „Олимп“, хората искат да се направи безопасен

Общината започна дейности по възстановяване на шадравана до пазарчето „Олимп“ в кв. „Здравец“. Идеята той да започне отново да работи е на председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев, който преди време повдигна този въпрос. Община Русе възприе предложението и го включи в програмата си за облагородяване на градската среда в кварталите.

Преди доста години шадраванът бе запълнен с пръст, тъй като там имаше инциденти с хора – той е на нивото на плочките и в тъмното, ако човек не знае за съществуването му, може да се спъне и падне вътре. Сега пръстта е извадена, а мястото е оградено със сигнална лента. Въпреки това хората от квартала коментират, че при възстановяването трябва да се вземат сериозни мерки да се направи безопасен – най-малкото да има висок бордюр, а не да е наравно със алеите. Още повече, че любопитни деца вече надничат вътре.

Проблем там създават и събиращите се край пазарчето любители на алкохола. Съседите се опасяват, че шадраванът ще бъде превърнат в тоалетна и вътре ще се хвърлят боклуци, както се е получавало преди. За целта общината ще трябва да предвиди мерки, чрез които да опази бъдещата придобивка в квартала.

Exit mobile version