„Възраждане“ прави автошествие и блокира в неделя Дунав мост при Русе

Партия „Възраждане“ ще блокира в неделя, 11 февруари, движението към граничния пункт Дунав мост при Русе. Очаква се членове и привърженици на политическата сила от няколко града, включително и депутати начело с русенския народен представител Златан Златанов, да се включат в протеста. Той е свързан с отхвърлянето от Конституционния съд на провеждането на референдум за запазване на българския лев.

Протестът на „Възраждане“ трябва да започне в 10.30 часа от паркинга до НАП, като ще се направи автомобилно шествие по улиците на Русе до Дунав мост. Там се очаква блокадата да започне около 12 часа и да продължи до 14.30 часа.

Затварянето на граничните пунктове от „Възраждане“ започна още от днес на няколко места в страната и ще продължи утре, включително на Дунав мост при Русе.

„След като Народното събрание погази закона и отхвърли Референдума за Запазване на българкия лев,  организиран от Инициативен комитет и подкрепен от „Възраждане“ и Конституционния съд погази Конституцията.

Правото на глас на 604 000 българи беше отнето, а демокрацията унищожена.

Отказът от национална валута е отказ от национален суверенитет.  Загубим ли българския лев, губим свободата и суверенитета на България, а решенията за страната ни ще се вземат от Брюксел, Франкфурт или Берлин.

Загубим ли предприятията от Маришкия басейн, губим енергийния ни суверенитет. Без енергетика, няма икономика.  Бавно и последователно унищожават и ядрената ни енергетика. Демонтирани и нарязаха за скрап бяха 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй, продадоха реакторите на АЕЦ Белене

Липсата на земя води до липса на храна. Изграждането на фотоволтаици на плодородната българска земя я унищожава. Хиляди регулации убиват бавно земеделието. Застрашен е хранителният суверенитет на България – народът няма гаранция за прехраната си.

Изграждането на ветрогенератори в морето ще прогони рибата, ще убие рибарския отрасъл и ще доунищожи окончателно туризма.

Превръщат ни в територия, която ще населят с мигранти. Подготвят ни за буфер между Африка и Азия и западния свят.

Вече 30 години те управляват и  унищожават България и само ние можем да ги спрем.

Нека всеки български гражданин, който иска да живеем в свободна страна, да се присъедини към нас. Гласът на българите ще бъде чут!“, заявиха от „Възраждане“.

 

 

 

Exit mobile version