Възпитаници на Дойче шуле получиха сертификати на университета в Кеймбридж

Директорът на СУПНЕ “Фридрих Шилер” Искра Иванова връчи тържествено ежегодните сертификати към университета в Кеймбридж в новата класна стая на открито в двора на училището.  Вече 9 години Дойче шуле в Русе е изпитен център за изпита САЕ -С1, като до момента над 150 възпитаници на училището са положили успешно изпит и са взели Кеймбридж сертификат. Сертификатите към университета в Кеймбридж са безсрочни и международно признати като ниво за владеене на английски език.

Тази година сертификати с ниво С1 получиха 20 ученици от 12.А, 12.Б и 12.В клас. Те са възпитаници на преподавателя Веселка Симеонова, която през изминалата година ги подготвяше за сертификатния изпит към университета в Кеймбридж. Двама от тях защитиха дори по-високото ниво С2 – Венелина Соколова от 12.А и Десислава Великова от 12.Б

Водещи на церемонията бяха Станислава Славова и Станислав Петков от 11.А клас. Обръщение към присъстващите на тържеството отправи директорът Искра Иванова, която пожела на учениците успешно дипломиране и сподели колко много училището се гордее с техните постижения.

Exit mobile version