Възпитаниците на Детска ясла № 1 засадиха дръвче за Седмицата на гората

Днес възпитаниците на Детска ясла №1 засадиха дръвче от вида туя в двора на детското заведение. Инициативата е по случай Седмицата на гората, която се отбелязва всяка година в началото на април. В нея се включи и кметът Пенчо Милков.

„Дървото, което днес е малко, ще расте с времето заедно с вас. След години ще минавате покрай сградата и гледайки го, ще си спомняте за хубавите моменти, прекарани тук“, обърна се кметът към персонала и децата от яслата.

Обучавани по методите за ранно детско развитие, възпитаниците на яслата пресъздадоха вълшебна горска приказка. Чрез игра и танци, те впечатлиха със знанията си за природата, сезоните, гората и обитателите й, грижата за тях. В обучението са включени и разделното събиране на отпадъци и основните цветове за рециклиране. Екипът на яслата постави началото на инициативата „Посади, отгледай и предай“, отбелязвайки Седмицата на гората. Желанието им е да го превърнат в традиция, като всяка следваща година да засаждат по едно дръвче заедно с децата. Така ще бъдат положени основите за чувство на отговорност, любов и грижа към природата, защото „Доброто започва от най-малките“.

През 2023 г. Детска ясла №1 чества и 30 години, откакто се помещава в сградата на ул. „Червен“.

Exit mobile version