Вторник, четвъртък и петък са най-черните дни за катастрофи

Най-опасният път си остава Русе-Бяла, за половин година са ранени 36 човека, а 2 са загинали

Вторник, четвъртък и петък са най-черните дни в пътната статистика в Русенска област, когато стават най-много катастрофи, отчете началникът на сектор „Пътна полиция“-Русе главен инспектор Михаил Манов. Най-опасният път си остава Русе-Бяла, където за първите шест месеца от годината са станали 21 инцидента с 36 ранени и двама загинали. За съжаление тенденцията за ПТП-та на „пътя на смъртта“ не е положителна – за същия период от миналата година катастрофите са били с 3 по-малко, ранените са същият брой, а загиналите са били двама.

Не са изненада и участъците с най-голяма концентрация на тежки катастрофи. Това са разклонът за Пиргово със завоите, Мойсевият баир и спускането по Беленския баир. Ремонтните дейности и липсата на маркировка допълнително създават предпоставки за инциденти.

Статистиката за констатираните нарушения е доста солидна – 16 702 нарушения, 138 шофьори са хванати зад волана след употреба на алкохол, а 21 – след употреба на наркотици. Неправоспособните – с отнета книжка или изобщо без свидетелство за правоуправление са 240.

От началото на годината досега в Русенска област са станали 488 катастрофи, от които 137 са тежки, със 174 ранени и 8 загинали.

Exit mobile version