Втори опит: Общината готова да спонсорира ФК „Дунав“ с 90 000 лв.

Общината е готова да спонсорира ФК „Дунав“ с 90 000 лв., става ясно от докладната на кмета Пенчо Милков за предстоящата сесия на Общинския съвет. На предишното заседание се очакваше да бъде гласувано предложението от 200 000 лв., което бе по-малко от исканите 270 000 лв. от клуба. Само че заради извънредната обстановка точката бе оттеглена от кмета.

„С настоящето предложение, имайки предвид променените обстоятелства, свързани с извънредното положение и въведените противоепидемични мерки, отмяната на планираните национални и международни срещи отново изразяваме своята отговорна позиция за развитието на футбола в град Русе, като предлагаме отбора на ФК Дунав да бъде спонсориран  със сумата от 90 000 лв.“, пише в новото предложение Пенчо Милков.

Думата ще има съветниците на 21 май, които ще решат дали да подкрепят футболния тим. Срещу сумата от 90 000 лв. клубът се задължава да промотира и популяризира Община Русе при предстоящи срещи, изявления и гостувания в телевизионни предавания. Средствата ще се осигурят от резерва на общинския бюджет.

 

Exit mobile version