Втора ученичка от СУЕЕ е с коронавирус, няма да се карантинира целият випуск

По данни на Регионалната здравна инспекция за последните 24 часа в област Русе са регистрирани седем нови случая на коронавирус, като сред тях е и 52-годишен мъж, който е жител на област Търговище, но е оставен на домашна изолация в село Церовец.

Сред останалите шест случая е и 17-годишна ученичка от 11 клас на СУЕЕ „Св. Константин Кирил Философ“. Независимо че момичето има оплаквания, тя е в добро здравословно състояние и се намира под домашна изолация. Тя е контактна на обявения през вчерашния ден случай в учебното заведение. Припомняме, че ставаше дума отново за момиче на 17 години. Епидемиологичното проучване продължава, като до момента 27 лица са поставени под карантина. От Регионалното управление по образование съобщиха за Русе Медиа, че няма да се карантинира целият випуск на 11 клас, а само учениците, които са били контактни на двете момичета.

От новите случаи има двама души, които са настанени в болница. Това са мъж на 43 години от Русе и 46-годишна жена от село Божичен, които са хоспитализирани в Университетска болница „Медика Русе“.

Останалите случаи са при три жени от Русе на 19, 20 и 71 години. Те не проявяват сериозна симптоматика и се намират под домашна изолация. Между тях не е установена епидемична връзка.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в областта достигна 466, като активните случаи са 76. От тях 23-ма са на болнично лечение, а 53-ма са под домашна изолация.

За изминалите 24 часа има и един новоизлекуван пациент, което означава, че броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско достигна 367.

Exit mobile version