Волейболистите на „Дунав“ станаха доброволци в парковете /ВИДЕО/

Волейболистите от „Дунав“-Русе с благородна инициатива в извънредното положение. Те се включиха като доброволци за спазване на противоепидемичните мерки в парковете. Разделени на три екипа по двама души, те ще обикалят Парка на младежта и Парка на Възрожденците.
Вместо да стоят у дома, докато няма мачове, волейболистите на „Дунав“ предпочитат да са полезни на хората.
„Ще помагаме като доброволци в парка на хората, които нямат маски, да няма струпване на хора на едно място. А и да се види, че момчетата имат някаква инициатива за положението, в което се намираме в момента“, казва помощник-треньорът Красимир Миронов.
„Ако са си забравили маските, ще им дадем. Все пак сега сме в един такъв период, в който наистина е много опасно, и ние правим според мен една добра инициатива“, споделя състезателят Симеон Добрев. Акцията ще продължи няколко дни. Състезателите са подготвили маски с емблемата на отбора, осигурени от генералния им спонсор „Линамар“.
„Ще сме в парка, доколкото времето позволява, ако е хубаво, докато имаме маски да раздаваме на хората. Ако трябва, ще поръчаме допълнително. А ако някой иска от момчетата автографи, ще раздават, това вече е по лично желание“, каза още с усмивка Красимир Миронов.
Волейболистите от „Дунав“ се надяват, че и други спортисти ще последват примера им като доброволци.

Exit mobile version