Волейболистите на „Дунав“-Русе играят у дома решителния мач за титлата

Носителите на Купата на България Висша лига „Дунав“ (Русе) са само на крачка от титлата във второто ниво на шампионата – Висшата лига. Воденият от Красимир Миронов тим се наложи като гост над „Миньор“ (Перник) с 3:1 (25:15, 23:25, 25:22, 25:21) в първия финален двубой от надпреварата, изигран в зала „Борис Гюдеров“. Русенци продължават да са без загуба през този сезон.

Втората среща между двата тима е на 23 март (събота), от 17:00 ч. в зала „Дунав“ в Русе.

Във вчерашния мач гостите от Русе поведоха с 2:0, след което играта продължи равностойно. Постепенно състезателите от „Дунав“ поеха отново инициативата и без проблем излязоха напред в мача.

Във втората част ролите се размениха – перничани тръгнаха ударно – 5:0, като диктуваха изцяло положението. В ключовите моменти (19:14) Ангел Павлов и съотборниците му набраха инерция и се доближиха максимално (18:19), като дори изравниха (19:19). Домакините обаче устояха и затвориха гейма в своя полза с минимална разлика.

Третата част бе под диктовката на русенци през повечето време и те върнаха водачеството си в срещата.

Решителният четвърти гейм започна с превес на момчетата на Мартин Михайлов (4:2), но в крайна сметка след 11-та точка бяха пречупени от противника. „Дунав“ доминираше до края и се поздрави с победата след 25:21 и крайното 3:1 гейма.

Победа на русенци ще им донесе титлата и промоция в елита, успех на съперника ще вкара развоя в „златен“ гейм. Загубилият ще играе плейаут с „Марек Юнион-ивкони“ (Дупница), който завърши 11-и в efbet Супер Волей.

Exit mobile version