Водач на тир излетя от пътя Русе-Бяла заради висока скорост

Водач на тир излетя от пътя заради висока скорост. Инцидентът е станал вчера около 04:30 часа на главния път Русе -Бяла в района на километър 32.

Беленските полицаи са установили на място, че товарен автомобил „Скания“ с прикачено към него полуремарке, управляван от 45-годишен водач, е напуснал пътя вдясно и се е ударил в крайпътни дървета.

В резултат водачът е пострадал с контузни рани в областта на гърдите и са нанесени материални вреди по МПС-то. Произшествието е документирано от екип на РУ – Бяла. Пробата на водача за алкохол е била отрицателна. Съставен му е акт по чл.20 ал.2 от ЗДВП.

И още един пътен инцидент е станал в Бяла. На  ул. „Васил Левски“ лек автомобил БМВ, управляван от 20-годишен, при ляв завой не е пропуснал движещ се в насрещната лента мотоциклет „Ямаха“ и го е блъснал. В резултат на ПТП са леко пострадали мотоциклетистът /52 г./ и пътуваща с него жена /52 г./ , които са диагностицирани при преглед в балница в Бяла с повърхностни рани по крайниците и гръдни травми. Двамата са оставени за наблюдение в медицинското заведение.

Произшествието е документирано от екип на РУ – Бяла по административен ред, с причина – неправилна маневра. Пробите на водачите за алкохол са били отрицателни.

Exit mobile version